Emilie Bouwman I.M.M.

EMILIE BOUWMAN

Emilie Bouwman

Emilie Bouwman heeft zich al in haar jongere jaren bijzonder voor mode en theater geïnteresseerd.

Na Lyceum slaagde ze Cum Laude aan de Vogue Studio in Amsterdam, waar zij de couture opleiding volgde. Daarnaast studeerde zij kunstgeschiedenis aan de Universit├ę de Montpellier. Aansluitend maakte zij 20 jaar achtereen een succesvolle combinatie van ondernemerschap (fashion designing), conceptontwikkeling, TV presentatie, professioneel modellenwerk en scouting van nieuw talent. Haar langstdurende opdrachtgever in het buitenland (20 jaar) was het Nederlandse Zuivelbureau voor wie zij de rol van Frau Antje met veel succes invulde.

Tussendoor hanteerde zij de hockeystick en speelde jaren achtereen in het Nederlands elftal internationale wedstrijden. Met vervolgens 5 jaar vice voorzitterschap van de hockeyclub Bloemendaal, waaruit een ere lidmaatschap volgde.

In 1985 richtte zij Favourite Models showdesign op, met als specialisatie het organiseren van top fashion shows. De nadruk lag daarbij ook op het scouten en begeleiden van catwalk modellen. Alle Nederlandse couturiers zijn door Emilie Bouwman op de catwalk en in de markt gezet. In binnen en buitenland. Zoals, Frank Govers, Edgar Vos, Paul Schulten, Max Heymans, Ronald Kolk, Frans Molenaar, Sheila de Vries, Claes Iversen, Mart Visser, Aziz Bekkaoui, Schrijvers en Schrijvers, Tom van Lingen, Tony Cohen en Addy van de Krommenacker.

Gezien haar achtergrond en know how heeft Emilie de mogelijkheid startende ontwerpers te adviseren en in de praktijk te begeleiden. Uit deze opzet is uiteindelijk Favourite PR geboren.

Zo bedacht Emilie in 1992 Amsterdam Fashion Excession, waarmee ze Amsterdam als Modestad een aantal jaren op de kaart wist te zetten. In 1994 introduceerde ze de Robijn Fashion Award. Een evenement in samenwerking met Unilever dat 10 jaar lang een groot succes was en baanbrekend werkte voor de jonge ontwerper.

Emilie heeft 3 jaar lang geknokt voor volwaardige TV mode programma’s. Uiteindelijk zijn hieruit voortgekomen:
- Dat staat je goed
- Van onder tot bovengoed
- KRO service uur
Van dat laatste programma deed zij tevens gedeeltelijk de redactie, format en presentatie.

Ook met de opzet van Amsterdam Fashion Excession heeft Emilie 7 jaar lang de coutureshows onder de aandacht van de consument en de pers gebracht. Uit deze shows op A niveau ontstond de Nederlandse ‘rode loper’ aandacht met BN’ers voor de bladen. Dit laatste heeft zeker de interesse voor hoogwaardige mode gestimuleerd.

Al haar ervaringen gebruikt Emilie graag om anderen creatieve mensen te stimuleren in hun werkzaamheden en hun het pad te laten bewandelen naar succes. Voorbeeld hiervan is o.a. Rodrigo Otazu. (15 jaar begeleid en events geproduceerd).

Emilie ontwikkelde zich tevens tot NLP practitioner. Realiteit en opgedane NLP studie combineert zij graag in haar verschillende workshops waarmee zij aankomende modellen, bekende Nederlanders en zakenmensen stimuleert tot hogere prestaties.

In 2007 ontving Emilie een Oeuvre Award met als prachtige aansluiting een lunch uitnodiging van Z.K.H. prins Willem-Alexander en prinses Maxima.

In 2014 werd zij gewaardeerd voor haar nationale en in het bijzonder haar internationale inzet op sportgebied, modellen werk en fashion shows, met een ridderorde: Ridder in de orde van Oranje Nassau.